28 Nisan 2011 Perşembe

3 hafta

İnternet tarayıcısı nedir? Ne işe yarar?
İnternette yer alan belgelerin yazıldığı bilgisayar dilini deşifre edip; sizin bu belgeleri monitörünüzde yazılar, resimler ve benzeri belgeler olarak görmenizi sağlayan aracı programlardır. Popüler tarayıcılar hangileridir? Öne çıkan özellikleri nelerdir?
İnternet kullanımında en önemli husus tarayıcıdır.İnternette sörf yapmanız için bütün sitelere sorunsuz giriş yapabilmeniz için internet tarayıcısı en büyük paya sahiptir.Peki bu kadar önemli bir hususta ne kadar seçicisiniz? Onlarca internet tarayıcısı bulunmakta ancak en iyisi hangisi ise onu kullanmak sizin de hakkınız. .Safari
Safari eskiden sadece MacOS için kullanılabiliyordu fakat artık PC içinde iddialı konuma gelmeye başladı.

Safari görsellik açısından çok iyi ve kullanımı kolay hızlı bir tarayıcı.Fakat aradığınız bütün özellikleri bulabileceğiniz bir tarayıcı değil.
Internet Explorer 8
Internet Explorer 8 artık Windows işletim sistemi ile birlikte gelme özelliğini yasal olarak kaybetti.Bu yüzden kullanıcıların IE8 için bir tercih nedeni bulunması gerekiyor.

IE8 en güvenli tarayıcılardan birisi fakat hız konusunda biraz geride kalmış durumda.Ancak bu tarayıcının en büyük avantajı Microsoft’a özel bazı programlarla yapılmış web sitesilerini açabilmesi olarak göze çarpıyor. Bu tarayıcı hız sorununu da IE 9 ile çözmeyi planlıyor.
Google Chrome
Google Chrome internet kullanıcılarının yeni gözdesi olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Chrome kullanım kolaylığı ile deneyen herkesi etkilemeyi başaran bir tarayıcıdır.

Özellikle hız konusunda kullanıcıyı kendisine hayran bırakmayı başarıyor.Esnek yapısı ile birlikde download sistem de çok başarılı.Chrome bu özellikleri ile dünyanın en iyi 3. tarayıcısı olmayı başardı.
Firefox
Firefox internet tarayıcıları arasında İnternet Explorer’in tahtını en ciddi şakilde sarsan bir tarayıcı.Firefox açık kaynak kodlu olması itibari ile sürekli gelişmekte ve eklenti zenginliği ile de taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanmakta.Yüzlerce eklentisi ile her kesime hitap etmeyi başaran Firefox’un en büyük eksiği hız olarak göze çarpıyor.

Eklentiler olmadan da güvenli bir kullanım sunmayı başarabiliyor.Bu arada tarayıcının yavaşlığı ise çoğunlukla fazla eklenti kullanımında kaynaklanmaktadır.Son yapılan güvenlik açığı kapatma çalışmaları da olumlu sonuçlar vermeye başladı.Firefox 4 ile birlikte tarayıcının hız sorunu da çözülecek gibi gözüküyor.
.Opera
Opera dünyanın en iyi tarayıcısı olma yolunda emin adımlarla ilerledi.Özellikle mobil kullanımlar için tercih edilen Opera’nın en büyük özelliği hızı ve eklenti gerektirmeden de kullanılan özellikleri oldu. En hızlı açılan tarayıcı unvanını üst üste kazanan program site içi dolaşım sırasında da iyi bir performans sunuyor. Çökme sorunları artış gösteren Opera’nın güvenlik ve hız özellikleri için eklenriye gerek yok. Turbo modu sayesinde performans farkı bulunan tarayıcı, reklamları herhangi bir eklenti olmadan da engelleyebiliyor.

Opera bulut özelliklerinin ön planda olması bu tarayıcının artılarından biri.Programcıların işine yarayacak olan detayları da sunması Opera’nın sevilen özelliklerinden biri. Ancak Opera’nın güçlenmesini sağlayan en bütük etken ise rakiplerinin yaptığı hatalar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder